51 de gânduri despre „Contact”

  1. Bună ziua,

    Domiciliez în judeţul Dâmboviţa şi vă solicit opinia pentru realizarea unei instalaţii hidro de exploatare a unui foraj de apă.
    Locuiesc la casă şi dispun de acest foraj de apă cu adâncimea de 40m şi diametrul tubulaturii (PVC sau ebonită neagră) de 120mm. În acest context, aş dori recomandarea unei pompe submersibile, a vasului de expansiune şi a celorlalte piese componente ale instalaţiei. Doresc ca instalaţia să funcţioneze într-un cămin mai generos ca spaţiu, din polietilenă.
    Aş vrea să ştiu dacă:
    1) Căminul PVC poate proteja de îngheţ vasul de expansiune şi celelalte componente ale instalaţiei?
    2) Căminul PVC permite golirea instalaţiei pe timp de iarnă şi cum s-ar realiza această evacuare a apei din instalaţie? Cumva în interiorul căminului?
    3) Instalaţia poate fi prevăzută cu dublă comandă (este posibil?), în sensul de a putea fi alimentată separat, prin alternanţă, (printr-un comutator cumva) din două gospodării individuale, întrucât apa ne va fi necesară pentru irigatul grădinilor celor două proprietăţi. Menţionez faptul că instalaţia pentru irigatului gazonului pe care o am deja montată în acest moment, este funcţională pentru o presiune de 3 bari a apei.
    Ca urmare, vă rog respectuos să-mi oferiţi cea mai durabilă şi eficientă soluţie privind construcţia acestei instalaţii de extracţie a apei. Cu stimă!

  2. Am butoiul de bere , vreau sa-l pun in locul buteliei ruginite tot de 50 litri, intrebare este daca il pun pe verticala nu mai necesita membrana de cauciuc? Functionarea sistemului va avea probleme fata de cel cu membrana? sau merge ok, in acest mod?

  3. Buna ziua , va rog sa ma sfatuiti si pe mine ce sa fac . Am cumparat o casa care are put forat , dar mai este un vecin cuplat la instalatie . Acesta este un om circotas care mereu comenteaza cind este vorba de cheltuielile de intretinere a hidtroforului care este format din pompa sumersibila si vas tampon de 50 litri . Va rog sa ma indrumati cum sa fac sa montez un al doile vas tampon pe care sa il folosesc numai eu . Este suficient un vas de 24 litri ? Multumesc .

  4. buna ziua
    Va salut si apreciez cunostintele dvs. in materia respectiva, apreciind totodata ajutorul oferit celor ce au nevoie de indrumari in acest domeniu
    am forat un put la 50 m, mesterii l-au tubat cu teava albastra de la valrom de diametru 140 mm
    nivelul static este la 5 m iar cel dinamic la 7 m
    in ultima zi de lucru au folosit o pompa submersibila care au spus ei scotea 5.000l/h si a functionat timp de 3 h
    de la locul forajului pana unde am un camin in care vreau sa montez un vas de expansiune cu presostat sunt cca 35 m

    va rog sa ma indrumati in alegerea unei pompe submersibile pt a face fata cerintelor unei case cu o baie (cabina de dus si chiuveta) si o bucatarie

    va multumesc gabriel ciachir

    1. Bună seara!
      Doriți să vă explic cum se calculează parametrii unei pompe pentru o astfel de aplicație, sau să vă recomand o pompă? Pompa pe care am folosit-o cel mai des la hidrofoarele pe care le-am instalat este WasserTechnik WTX 2460 (75 sau 95, în funcție de cerințele fiecărei lucrări).

      P.S. De ce montaj în cămin și nu în casă (în camera tehnică)?

      1. buna ziua
        multumesc pt raspunsul dvs
        nu doresc modul de calcul ci numai recomandarea dvs de specialist la datele pe care le-am furnizat
        pana in momentul forarii actualului put foloseam apa dintr-o fantana de mica adancime si cu ajutorul unui hidrifor foloseam si deci in actualul camin al hidroforului doresc montajul unui vas de expansiune cu presostat
        este foarte complicat sa montez noul vas in casa
        multumesc
        cu respect gabriel ciachir

  5. Va salut si apreciez cunostintele dvs. in materia respectiva, apreciind totodata ajutorul oferit celor ce au nevoie de indrumari in acest domeniu .
    In acest context si din lipsa de cunostinte in acest domeniu, va rog sa ma indrumati in alegerea unui sistem de alimentare cu apa, pentrru o casa de vacanta de familie, construita de-a lungul timpului, unde ma voi deplasa de regula doar in week-end, compusa din subsol, parter si 1 etaj, ce are in componenta 2 bai(parter si etaj),o bucatarie, masini de spalat vase si rufe si 100 mp. de zona verde pt.irigat vara.Distanta de la locatie pana la fantana (cu diametrul interior de 90 cm) este de 80 m, diferenta de nivel de la sol pana la luciul apei este de 3m, iar apa are o inaltime in fantana de 180 cm,diferenta de nivel de la luciul apei pana la baia de la etaj este de 15 m. Deasemenea, furtunul de alimentare de 32 este montat sub sol, de la fantana inspre casa, astfel pe o distanta de 30 m nu este nicio diferenta de nivel, iar la urmatorii 50 m in panta cu inclinatie de 25-30 grade. In acest sens, va rog sa ma indrumati in alegerea unei pompe cat de cat fiabila, rezistenta si eficienta si alte subansamble necesara acesteia si daca puteti si cu o schema de montaj a acestui sistem, deoarece am discutat cu un nr. de 4 instalatori si acestia mi-au dat 4 variante total diferite, atat pentru marca pompelor, caracteristicile acestora si a variantelor de montaj cu restul de piese.Va multutumesc si astept raspunsul si ajutorul dvs.

  6. Buna ziua,
    as dori sa va intreb care este motivul pentru care, dupa oprirea hidroforului, apare presiune pe teava de aspiratie si cum se poate remedia defectul?! se poate monta supapa de sens si pe teava de aspiratie?!
    Dupa ce se presostatul opreste pompa, imediat presiunea mi se duce pe teava de aspiratie si la prima imbinare pusca teava.

    Multumesc

    1. Bună ziua!
      Ați dat puține detalii, dar fiindcă spuneți de „țeava de aspirație”, plec de la premisa că este vorba de un sistem hidrofor cu pompă de suprafață, fără ejector. Cred că problema apare din cauza loviturii de berbec ce se produce la oprirea pompei. Nu știu unde anume „pușcă” țeava, dar ar trebui să refaceți îmbinările care nu rezistă. Totodată, cred că pe țeava de aspirație aveți deja o supapă de sens, chiar între sorb și țeavă.

  7. Buna ziua.am si eu o problema cu hidroforul ‘daca ma puteti ajuta cu un raspuns.azi am udat gradina ,bazinul sa golit dar presostatul nu a mai pornit sa umple bazinul .am observat ca motorul merge ancontimuu.care ar fi cauza .o zii buna

    1. Bună seara!
      Principala cauză ar putea fi defectarea presostatului (contacte deteriorate). Verificați-l și, chiar dacă mai „respiră”, luați unul nou (ca să-l aveți ca rezervă), pentru că actualul presostat nu mai are prea mult de „trăit”.

  8. Buna ziua,
    citind din postarile D-voastra mi-am dat seama ca sunteti foarte onest si un foarte bun profesionist, motiv pentru care va deranjez cu o intrebare. Va rog mult sa imi recomandati achizitia unui boiler capacitate 80l, buget maxim 600-800 lei.
    Am avut un boiler Electrolux EWH-80 SL si are rezistentele arse, iar de cumparat nu gasesc sub nicio forma.

    Deoarece spatiul este extrem, extrem de mic (latimea maxima de lucru 60 cm, iar dedesubt este masina de spalat montata) nu ne incape vasul de expansiune din modelele existente pe piata. In plus, am citit ca trebuie mereu avut grija cu preluarea picurarii apei, supape suplimentare de toate functiile, la modelele actuale.
    La boilerul tocmai stricat montajul s-a facut extrem de simplu, plus ergonomia avantajoasa: racordare la sistemul de alimentare, robinet inchidere la teava de alimentare, supapa de siguranta sau prize speciale. De aceea va rog sa ne recomandati un model cat mai apropiat de cel avut.

    Va doresc mult succes in tot ceea ce faceti, astept un sfat, in masura in care puteti (am cautat, dar nu gasesc un model care sa ma ajute).
    Cu respect, Iulian.

  9. Buna ziua ,
    Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Am o casa la tara si vreau sa-i pun centrala electrica(nu ma intrebati de ce ) . Ideea este ca cele electrice nu incalzesc si apa menajera din cate am inteles. Pun si un boiler de 100 litri separat. Intrebari 🙂 : boilerul TERMOELECTRIC se poate cupla cu centrala ? Cele ELECTRICE am inteles ca nu. Si daca este posibil ,cum sa fac legatura ? Ma ajuta la ceva daca leg boilerul cu centrala ? Sau pot sa le las separat ?
    Va multumesc mult . O zi frumoasa .

    1. Mi-am propus să postez articole pe fiecare domeniu (pentru că de aceea le-am și creat), dar nu am reușit să găsesc timp pentru a-mi concretiza dorințele. Deja am mare parte din pozele necesare, dar trebuie să mă apuc să concep „poveștile”. Ce pot să promit este că voi mai posta articole, dar, din păcate, nu pot da termene.

  10. Bună seara. Am o instalaţie de alimentare cu apă a unui imobil asemănătoare cu exemplul dvs, cu mici modificări cu privire la poziţionarea unor componente, în funcţiune din septembrie 2013. Nu am avut probleme până acum dar în prezent (noiembrie 2015), ceasul manometru urcă la 2,8 şi opreşte pompa submesibilă şi o declanşează la 1 cred. În plaja aceasta instalaţia primeşte aer, când folosesc la robinet vine apă cu aer, de parcă rămâne fără apă, în borcanul filtru scade nivelul de apă şi încet se umple cu apă deşi pompa nu porneşte să alimenteze instalaţia. După ce acul manometru coboară şi declanşeaza pompa, instalatia de umple cu apa şi borcanul la fel şi dacă folosesc consumatori nu primesc apă cu aer. Am verificat am apî in puţ. Sfaturile cele mai frecvente este că trebuie să refac presiunea din balon, respetv 1,5-2 bari. Este corect? Muţumesc.

  11. Buna ziua!
    Va rog sa-mi spuneți dacă montând un boiler electric Ariston PRO 80l la subsolul unei case cu doua nivele (parter + mansarda) voi avea alimentare corespunzătoare (presiune, debit, temperatura) cu apa calda produsa de boiler la cele doua nivele (parter + mansarda). Alimentarea cu apa rece a boilerului se face prin intermediul unui hidrofor cu pompa tip SAER 24 l, 0,75 kW. Înălțimea de urcare a apei din subsol la parter este de 2,4 m respectiv de la parter la mansarda 2,4 m, total 4,8 m.
    Nedumerirea mea consta în faptul ca producătorul specifica ca ”montarea boilerului se realizează deasupra chiuvetei„ ca și cum apa caldă obținută din boiler alimentează consumatorii prin cădere gravitațională și în rezervorul de acumulare nu ar fi presiune.
    Mulțumesc!

Lasă un comentariu