41 de gânduri despre „Contact”

 1. Buna ziua,
  as dori sa va intreb care este motivul pentru care, dupa oprirea hidroforului, apare presiune pe teava de aspiratie si cum se poate remedia defectul?! se poate monta supapa de sens si pe teava de aspiratie?!
  Dupa ce se presostatul opreste pompa, imediat presiunea mi se duce pe teava de aspiratie si la prima imbinare pusca teava.

  Multumesc

  1. Bună ziua!
   Ați dat puține detalii, dar fiindcă spuneți de „țeava de aspirație”, plec de la premisa că este vorba de un sistem hidrofor cu pompă de suprafață, fără ejector. Cred că problema apare din cauza loviturii de berbec ce se produce la oprirea pompei. Nu știu unde anume „pușcă” țeava, dar ar trebui să refaceți îmbinările care nu rezistă. Totodată, cred că pe țeava de aspirație aveți deja o supapă de sens, chiar între sorb și țeavă.

 2. Buna ziua.am si eu o problema cu hidroforul ‘daca ma puteti ajuta cu un raspuns.azi am udat gradina ,bazinul sa golit dar presostatul nu a mai pornit sa umple bazinul .am observat ca motorul merge ancontimuu.care ar fi cauza .o zii buna

  1. Bună seara!
   Principala cauză ar putea fi defectarea presostatului (contacte deteriorate). Verificați-l și, chiar dacă mai „respiră”, luați unul nou (ca să-l aveți ca rezervă), pentru că actualul presostat nu mai are prea mult de „trăit”.

 3. Buna ziua,
  citind din postarile D-voastra mi-am dat seama ca sunteti foarte onest si un foarte bun profesionist, motiv pentru care va deranjez cu o intrebare. Va rog mult sa imi recomandati achizitia unui boiler capacitate 80l, buget maxim 600-800 lei.
  Am avut un boiler Electrolux EWH-80 SL si are rezistentele arse, iar de cumparat nu gasesc sub nicio forma.

  Deoarece spatiul este extrem, extrem de mic (latimea maxima de lucru 60 cm, iar dedesubt este masina de spalat montata) nu ne incape vasul de expansiune din modelele existente pe piata. In plus, am citit ca trebuie mereu avut grija cu preluarea picurarii apei, supape suplimentare de toate functiile, la modelele actuale.
  La boilerul tocmai stricat montajul s-a facut extrem de simplu, plus ergonomia avantajoasa: racordare la sistemul de alimentare, robinet inchidere la teava de alimentare, supapa de siguranta sau prize speciale. De aceea va rog sa ne recomandati un model cat mai apropiat de cel avut.

  Va doresc mult succes in tot ceea ce faceti, astept un sfat, in masura in care puteti (am cautat, dar nu gasesc un model care sa ma ajute).
  Cu respect, Iulian.

 4. Buna ziua ,
  Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Am o casa la tara si vreau sa-i pun centrala electrica(nu ma intrebati de ce ) . Ideea este ca cele electrice nu incalzesc si apa menajera din cate am inteles. Pun si un boiler de 100 litri separat. Intrebari 🙂 : boilerul TERMOELECTRIC se poate cupla cu centrala ? Cele ELECTRICE am inteles ca nu. Si daca este posibil ,cum sa fac legatura ? Ma ajuta la ceva daca leg boilerul cu centrala ? Sau pot sa le las separat ?
  Va multumesc mult . O zi frumoasa .

  1. Mi-am propus să postez articole pe fiecare domeniu (pentru că de aceea le-am și creat), dar nu am reușit să găsesc timp pentru a-mi concretiza dorințele. Deja am mare parte din pozele necesare, dar trebuie să mă apuc să concep „poveștile”. Ce pot să promit este că voi mai posta articole, dar, din păcate, nu pot da termene.

 5. Bună seara. Am o instalaţie de alimentare cu apă a unui imobil asemănătoare cu exemplul dvs, cu mici modificări cu privire la poziţionarea unor componente, în funcţiune din septembrie 2013. Nu am avut probleme până acum dar în prezent (noiembrie 2015), ceasul manometru urcă la 2,8 şi opreşte pompa submesibilă şi o declanşează la 1 cred. În plaja aceasta instalaţia primeşte aer, când folosesc la robinet vine apă cu aer, de parcă rămâne fără apă, în borcanul filtru scade nivelul de apă şi încet se umple cu apă deşi pompa nu porneşte să alimenteze instalaţia. După ce acul manometru coboară şi declanşeaza pompa, instalatia de umple cu apa şi borcanul la fel şi dacă folosesc consumatori nu primesc apă cu aer. Am verificat am apî in puţ. Sfaturile cele mai frecvente este că trebuie să refac presiunea din balon, respetv 1,5-2 bari. Este corect? Muţumesc.

 6. Buna ziua!
  Va rog sa-mi spuneți dacă montând un boiler electric Ariston PRO 80l la subsolul unei case cu doua nivele (parter + mansarda) voi avea alimentare corespunzătoare (presiune, debit, temperatura) cu apa calda produsa de boiler la cele doua nivele (parter + mansarda). Alimentarea cu apa rece a boilerului se face prin intermediul unui hidrofor cu pompa tip SAER 24 l, 0,75 kW. Înălțimea de urcare a apei din subsol la parter este de 2,4 m respectiv de la parter la mansarda 2,4 m, total 4,8 m.
  Nedumerirea mea consta în faptul ca producătorul specifica ca ”montarea boilerului se realizează deasupra chiuvetei„ ca și cum apa caldă obținută din boiler alimentează consumatorii prin cădere gravitațională și în rezervorul de acumulare nu ar fi presiune.
  Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s